Kérdések és válaszok

Rengeteg kérdést kapunk e-mailen, így ezúton igyekszünk a leggyakrabban feltettekre válaszolni.

Mit jelent, hogy az Ozone White technológia nem megvásárolható készülék?

Az Ozone White technológia egy társadalmi kérdésre adott válasz, ami jelenleg pilot programként fut. Arra keresett és talált választ az SBSA (Security and Bomb Searching Agency), hogy hogyan lehet a napi higiéniát úgy támogatni egy átlátható, ellenőrizhető és megkerülhetetlen rendszerrel, ami biztosítja minimum 90 naponta Szolgáltatón keresztül a kiemelten „biológiailag” kockázatos helységek higiéniás ellenőrizhetőségét és egyben hatásos védekezést is nyújt.

Ezt a rendszert Általános Higiéniás Protokoll-nak (ÁHP) neveztük el.

A rendszerben a technológia Gyártója, Kezelője, és Végfelhasználója teljesen egyedi azonosítószámon egy informatikai rendszerbe kerül rögzítésre. Ahhoz, hogy a rendszer megkerülhetetlen, és hiteles maradjon a technológia gyártója belátható módon csak használatba adhatja, kereskedelmi forgalomba nem hozhatja a rendszerhez szükséges berendezést.

Mit jelent, hogy egyedi azonosítószámon?

Az Ozone White technológia berendezése önállóan minden indításnál egyedi azonosítószámon telemetria adatokat küld a regisztrációs rendszerünk felé (RLOD). Ezek az adatok tartalmazzák a berendezés számát, idő adatokat, GPS adatokat a környezeti levegő minőségét (9.0 verzió), páratartalmát, hőmérsékletét és a működés közben termelt ózon gáz mennyiségét, továbbá folyamatosan információt küld az ózon gáz tiszta oxigénné alakulásának értékeiről.

A Kezelő saját egyedi regisztrációs számmal, csatlakozik önálló regisztrációs felülettel az RLOD rendszerhez. Ezen a felületen az ÁHP által fontosnak ítélt higiéniás kérdésekre, illetve az Ozone White technológia aktuális működésére vonatkozó technikai adatokat rögzíti. Fontos, hogy a Végfelhasználó az ÁHP hez való csatlakozáskor egy plasztik kártyát és egy hozzá kapcsolódó igazolást kap, ami szintén egyedi kóddal van ellátva. Ez a kód a továbbiakban csak arra a végfelhasználói helyre mutat, amihez regisztrálva lett. Ez lehet épület helyisége, taxi vagy tömegközlekedési jármű (rendszám vagy egyéb azonosító jel alapján) stb. Az RLOD informatikai háttere az összes adatot összefésüli és ha nincs benne ellentmondás akkor jóváhagyja.

Milyen ellentmondás lehet az adatokban?

Például, ha az Ozone White technológia berendezése más GPS koordinátákat azonosít, mint amit a Kezelő a regisztrációban megad, vagy a berendezés adataihoz nincs Kezelői regisztráció és igaz ez a fordított információra is.

Miért nyilatkozta Kemenesi Gábor virológus, hogy az ózon gázra „igazán jól kimért módszertan vírusokra nem létezik”?

Ha néhány szóban kéne válaszolni akkor azért, mert: igaza van.

De ennél azért hosszabb választ adunk a kérdésre. Azért, mert a jelenlegi tudományos megközelítésben, az ózon gáz hatásosságát laboratóriumi vagy nagyon jól beállítható és a világon mindenhol ugyan olyan körülményeket biztosító környezetben és körülmények között igazolhatóak. Ilyen például a víztisztítás, vagy a tiszta oxigénből előállított ózongáz Pl. orvosi célokra.

A kérdéshez meg kell érteni az In-situ hatóanyagok előállítást. Nagyon röviden a felhasználás helyén egy vagy több prekurzorból előállított hatóanyag. Az ózon esetében ez a prekurzor a környezeti levegőben található oxigén.

Belátható módon a környezeti levegőben található oxigén mennyisége bár átlagolható mégsem állandó. Továbbá a technológiát, amit az ózon gáz előállításához használunk befolyásolják egyéb változók is mint a környezeti levegő páratartalma, nyomása vagy hőmérséklete.

Az Ozone White technológia berendezései ebből a tényből kifolyólag rendelkeznek szenzorokkal. Ezeknek a szenzoroknak az adatai kerülnek összesítésre.

Az Ozone White technológia nem egy „sebészeti szike” vagy vakcina, ami kimondottan egy vírusra, baktériumra vagy gomba hatásos semlegesítésére lett megalkotva. Az elv, amin keresztül működik az a küszöbértékek figyelembevétele.

Például azt tudjuk, hogy az Influenza Virus 0.4 – 0.5 ppm ózon gáz töménységnél 5 perc alatt 99.99%-ban semlegesítődig, és az Ozone White berendezéseinek a szenzorjai ezt meghaladó ózon gáz töménységet mutatnak több mint 5 percen keresztül akkor nagy biztonsággal kijelenthető, hogy ebben a kérdésben helytálló az állítás, hogy hatásos technológiát alkalmaztunk. És így tovább. Az Ozone White technológia beállításánál az Európai Unió által finanszírozott és publikált ózon gázra vonatkozó laboratóriumi adatokat vettük figyelembe. (http://ec.europa.eu/environment/life/project/Projects/index.cfm?fuseaction=home.showFile &rep=file&fil=OZONECIP_ozonetechnology.pdf)

Ebben a vizsgálatban 56 különböző vírus, baktérium és gomba közömbösítésére vonatkozó adatok kerültek meghatározásra. A számunkra releváns értékek közül megkerestük a legnagyobb ózon gáz töménység és behatási időfaktor tartományt. Belátható módon az ebben a tartományba eső vírusok, baktériumok és gombák 88-99% ban semlegesíthetőek. Az említettek miatt nagyon fontos tény, hogy az Ozone White technológia pilot programjában a Kezelők pontos mérésekkel támasztják alá a fentiekben meghatározott idő és ózon gáz behatási tartományt. Lásd: VIDEÓK

Hatásos-e az ózon gáz a COVID-19 vírus elleni küzdelemben?

Ezt egyelőre nem tudjuk! Igyekszünk a legtöbb információt és a számunkra releváns kutatási anyagot összegyűjteni a fentiekben vázólt küszöbértékek tekintetében, hiszen ez nem csak gazdasági érdekünk, hanem társadalmi felelősségünk is.

Mikor lesz elérhető bárki számára az Ozone White technológia?

Jelenleg az Ozone White Pilot 2017-2020 program fut, aminek a célja, hogy tudományos és gazdasági alapon is alátámasztható legyen az Ozone White technológia hatásos felhasználása. Továbbá meg kell érteni, hogy az Ozone White technológia az RLOD rendszer, az Általános Higiéniás Protokoll egy társadalmi kérdésre adott válasz, aminek alapköve a társadalmat vezető döntés hozókkal való folyamatos egyeztetés, együttműködés! Az SBSA mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elérhető legyen egy mindenki számára megkerülhetetlen, ellenőrizhető a napi higiéniát jelentősen támogató rendszer az Általános Higiéniás Protokoll.

One thought on “Kérdések és válaszok

  1. Pingback: Miért fontos társadalmi küldetés az Általános Higiéniás Protokoll? - Ozone White

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük