Milyen kockázatokkal jár az ózonkezelés?

Az előírt biztonsági feltételek betartásával a szakembereink jelenléte és folyamatos felügyelete mellett az ózongenerátor használata teljesen kockázatmentes. Amellett, hogy az ózon nem hagy maga után semmilyen mellékanyagot, rövid idő alatt magától tiszta oxigénné bomlik.

Mennyi időn belül alakul az ózon oxigénné?

Az ózon rendkívül instabil, felezési ideje a környezeti változók függvényében 20-50 perc lehet. Oxigénné alakulását kollégáink folyamatos mérésekkel figyelik, így a kezelt területre csak akkor léphet bárki, ha az ózon értéke már a biztonságos egészségügyi határérték alá csökkent.

Milyen helyeken ajánlott az ózonfertőtlenítés?

Az Ozone White™ technológia az ózon kimagasló természetes fertőtlenítő hatásán alapul. Kiválóan alkalmazható baktériumok, vírusok, (engedélyezés alatt, lásd a főoldal) gombák, mikroorganizmusok, rossz szagok, vagy atkák ellen. Az ózonfertőtlenítés tehát bárhol alkalmazható, kimondottan ajánlott, ha valahol már megjelentek a szerves szennyeződésekből eredő rossz szagok (pl. dohos levegő). Gombák és baktériumok bárhol előfordulhatnak, leggyakrabban szaunák, uszodák, öltözők, éttermek, edzőtermek vagy épp szállodai szobák kérik a segítségünket.

Takarító vállalatok alkalmazhatják-e az Ozone White technológiát?

Akkreditált partnereink listája Európa-szerte egyre bővül, (Ozone White™ Pilot 2017-2020) kérje kollégánk segítségét a +34 672 11 29 27 számon, amennyiben bővebb információra van szüksége. Ozone White™ Pilot 2017-2020 projekt technológiai információk: +36 30 474 9444

Milyen hatása van az ózonkezelésnek az élősködőkre?

Az ózon minden élőlényre hatással van. Az apróbb élősködők már alacsonyabb ózonkoncentrációra is reagálnak, a rágcsálók többnyire elmenekülnek az ózonnal kezelt területekről. Rendszeres kezelésekkel elkerülhető, hogy a nagyobb rágcsálók visszatérjenek a kezelt területre.

Hogyan terjed az ózon?

Az ózon nehezebb, mint az oxigén, így a padló szintjén szétterülve, az apró réseket kitöltve – a párnák, matracok belső szerkezetét is beleértve – fokozatosan megtölti a kezelésnek alávetett teret.

Milyen erős az ózon?

Az ózon az egyik létező legerőteljesebb természetes fertőtlenítőszer, hatása többszöröse, mint a klóré. Minden ismert mikroorganizmust, szerves vagy szervetlen vegyületek okozta kellemetlen szagot eltüntet, teszi mindezt anélkül, hogy bármilyen szennyeződést vagy nyomot hagyna maga után.

Mennyi ideig tart egy helyiség fertőtlenítése?

Az Ozone White™ technológiával történő kezelés minden részlete egyedi megrendelői igények alapján kerülnek összeállításra. A kezelés időtartama függ a helyiség méreteitől, szennyezettségétől, az ózongenerátoros kezelési ciklusok ismétlésétől. Nagy általánosságban elmondható, hogy egy 50 m2-es átlagos lakás kezelése 50-120 percet vehet igénybe. Az Ozone White™ technológia egyedülálló módon a teljesen szélsőséges körülményektől eltekintve alkalmas a technológiába épített szenzorok használata miatt szinte minden környezetbe a megfelelő működésre.

Az ózon megrongálja a tárgyakat?

Az ózon nem okoz kárt sem az érzékeny műszaki cikkekben, sem szövetekben. Nincs hatása a festményekre, fa- vagy bőrfelületekre, műtárgyakra, bútorokra, vagy krómozott felületekre.

Milyen gyakran érdemes az ózonfertőtlenítést ismételni?

Az Ozone White™ technológia alkalmazása egyedi megrendelői igények alapján kerül összeállításra. A kezelés gyakorisága a kezelt terület igénybevételétől, a probléma jellegétől és a terület méreteitől egyaránt függ.