Kapcsolódó cikk: Az ózon erőteljes fegyver lehet a COVID-19 terjedésének leküzdésére

Zhou Muzhi, a Tokyo Keizai University professzora és a Cloud River Urban Research Institute elnöke[…]

4. Ózon használata az új koronavírus elpusztítására

Az ózont, amely a természetben vírusgyilkosnak tekinthető, több mint 100 éve széles körben használjuk fertőtlenítéshez, sterilizáláshoz, szagtalanításhoz, méregtelenítéshez, tartósításhoz és textilfehérítéshez, erős oxidációs képességének köszönhetően, ezért az ózont fegyverként kell elfogadni a COVID-19 elleni globális küzdelemben. Az ózongáz három fő tulajdonsága:

Teljes lefedettség. Az ózongenerátorok vagy elektrosztatikus légtisztítók által létrehozott ózongáz elérheti a fertőtlenített terület minden szegletét, szemben az ultraibolya sterilizálással…

Magas tisztítóképesség. Az ózon oxidáló hatásának köszönhetően a baktériumok és a vírusok pusztulását követően nincs visszamaradó méreganyag, sem melléktermék… A jelenlegi járvány idején a víz fertőtlenítése is súlyos probléma volt, amelyre különösképp oda kellett figyelnünk.

Kényelem. Az ózon egyszerű berendezéssel előállítható. A berendezés akár nagy, akár kicsi helyiségben vagy tömegközlekedési eszközön (például buszokon, taxikban, vasúti kocsikban, hajókon, repülőgépeken) használható.

Az ózon hatékonysága a baktériumok és vírusok kezelése tekintetében nem csak koncentrációjával, a külső hőmérséklettel, a páratartalommal és az expozíciós idővel függ össze, hanem a baktériumok törzseivel is.

Az országos P3 laboratórium, Li Zelin professzor vezetésével az ózonnal végzett SARS-vírus kísérletének eredményei szerint az ózon hatékonyan képes megölni a zöld majom vese sejtekbe oltott SARS-vírust, 99,22% -os ölési arányt realizálva. A Wuhanban található vírus és a SARS vírus egyaránt a koronavírushoz tartozik. A kutatók azt találták, hogy az új koronavírus genomszekvenciáikban 80%-ban hasonlít a SARS vírusra. Ésszerű megállapítás tehát, hogy az ózon ugyanolyan hatékony eszköz lehet az új koronavírus terjedésének megelőzésében.[…]

A teljes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.