Miért kapcsoltatjuk ki a légfrissítő berendezéseket, illetve miért távolítjuk el a helyiségekből az illatosító eszközöket az Ozone White technológia használata közben?

Az ózon gáz, mint ahogyan azt már sokszor leírtuk egy nagyon erős oxidáló szer. Ennek a tulajdonságának köszönhetően reakcióba lép minden anyaggal, amivel érintkezik. Az Ozone White technológia többek között ezért nem megvásárolható készülék, azt csak annak használatára képzett kezelő használhatja.

A kialakult világjárvány kapcsán jelentősen megnőtt az ózon generátorok iránt való kereslet, ezért időről időre felhívjuk a figyelmet olyan biztonsági intézkedések betartására, ami hosszas kutatás és számos laboratóriumi vizsgálat eredményeként jött létre.

Az említett vizsgálatok között jelentős időt töltöttünk az „általános” minden háztartásban megtalálható és folyamatos használatban lévő a napi higiéniát segítő vegyszerek és az Ozone White technológia hatóanyaga az ózon gáz egymásra gyakorolt hatása tekintetében.

Fontos tudni, hogy az Ozone White technológia használatának előkészítése, a használata és a használat után a helyiség rendelkezésre bocsátása mindvégig megkerülhetetlen módon rögzített és nyilvántartott folyamat. Így a technológia és annak kezelője is felelős annak hatékonysága és minden hozzá tartozó biztonsági intézkedés betartásáért.

Illatosítók és illóolajok

Az Ozone White pilot 2017-2020 program 2017 évben elkezdte vizsgálni, hogy milyen illatosítókra van hatással az ózon gáz. A világban megjelent számos tudományos publikáció áttekintése után, illetve saját méréseit is figyelembe véve arra a döntésre jutott, hogy a saját biztonsági szabályrendszerét úgy alakítja ki, hogy az Ozone White technológia felhasználása előtt, a levegő illatosítására használt anyagok és eszközök eltávolítását, illetve kikapcsolását kérik a végfelhasználótól.

A kérdéses anyag, amivel reakcióba lép az ózon gáz leggyakrabban a citrus illatú légfrissítőkben található limonén.

Limonén

Kémiai képlet: C10H16
Moláris tömeg: 136.23404 g/mol
Forráspont: 176°C (349°F)
Gőznyomás: 1.50 mmHg (25°C)

A limonén egy ciklikus monoterpén, aminek kifejezetten citrus szaga és aromája van, kissé édes, mégis fanyar és keserű. Nem meglepő, hogy a limonént leggyakrabban legmagasabb koncentrációkban a citrusfélék héjában találjuk meg. 

A limonén-el az ózon gáz  formaldehid-et képez (CH2O).

0,1 ppm – koncentráció fölött a szem irritációját, nyálkahártyák égető érzését, asztmás embereknél a tünetek erősödését, fulladást, valamint fejfájást okozhat. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslata szerint, az emberi kitettség 30 perc alatt ne lépje túl a 100 mikrogramot köbméterenként.

A fentiekben leírtak miatt kérjük, amennyiben ózon gáz előállítására alkalmas berendezést vásárólt az egyéb biztonsági szabályok betartása mellett ügyeljen arra, hogy a helyiségben ne legyen illatosító vagy erre a célra használt működő berendezés. Érdemes ezeket a berendezéseket és párologtatókat az ózon gáz előállítására alkalmas technológia elindítása elött 3-4 órával eltávolítani és a helyiséget jól átszellőztetni.

Kérjük Önöket, hogy ügyeljenek egészségük megőrzésére!

Tisztelettel

Ozone White team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük